Ir al contenido
Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública. Abre nueva ventana Secretaría de Estado de Presupuestos y Gastos
Administración Presupuestaria

Informes Pressupostaris transversals

Enllaços als informes

Representació *GráficaTansversal Informe d'Impacte de GènereInforme d'alineament dels PGE amb la Transició ecològicaPressupostos per *ODSInforme de l'impacte en la infància, en l'adolescència i en la família

QUÈ SÓN ELS INFORMES PRESSUPOSTARIS TRANSVERSALES?

Enfront de la presentació més tradicional del Pressupost, centrada en la distribució dels recursos públics entre les diferents polítiques i serveis públics (pensions, sanitat, educació, recerca, seguretat ciutadana, etc.), els informes transversals del Pressupost posen de manifest la contribució dels programes de despesa a determinades àrees o objectius d'interès públic, en la consecució del qual solen participar diverses polítiques pressupostàries.

QUINS OBJECTIUS ES PERSEGUEIXEN AMB LA INFORMACIÓ TRANSVERSAL DEL PRESSUPOST?

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) són l'instrument més important de la política econòmica del Govern. La documentació que conformen els PGE és, no obstant això, molt extensa, la qual cosa en ocasions pot dificultar la seva lectura i comprensió. Un primer propòsit de la informació transversal és apropar el Pressupost a la societat, proporcionant una visió més propera al ciutadà, diferent de l'exclusivament financera. A més, la informació transversal contribueix a enfortir el procés de formulació del Pressupost i a millorar la qualitat de la informació pressupostària i promou la transparència i responsabilitat fiscal.

QUINS SÓN ELS INFORMES TRANSVERSALS QUE ACOMPANYEN Als PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT?

Els informes transversals que acompanyen als Pressupostos Generals de l'Estat, als quals es pot accedir a través d'aquesta pàgina, són els següents:

  • Informe de impacte de gènere.
  • Informe d'alineament dels Pressupostos Generals de l'Estat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.
  • Informe d'alineament dels Pressupostos Generals de l'Estat amb la Transició Ecològica.
  • Informe de impacte en la Infància, la Adolescència i la Familia.