Ir al contenido
Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública. Abre nueva ventana Secretaría de Estado de Presupuestos y Gastos
Administración Presupuestaria

Informe d'alineament dels PGE amb la Transició ecològica

Dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) el Ministeri d'Hisenda, a través de la Direcció general de Pressupostos, té encomanada l'execució de la Reforma 3 del Component 29 “Alineament dels Pressupostos Generals de l'Estat amb la transició ecològica". Per al compliment d'aquesta reforma es contempla la publicació d'un informe d'alineament amb la transició ecològica en les seves dues dimensions, cadascuna de les quals correspon amb una fita del PRTR:

  • La dimensió verda (fita 404), en el qual s'analitzen les despeses que contribueixen positivament a l'assoliment dels objectius mediambientals.
  • La dimensió marró (fita 405), en el qual s'analitzen les despeses perjudicials per a l'assoliment dels objectius mediambientals.

Per a l'elaboració d'aquest informe s'ha explicat, en el marc de l'Instrument de Suport Tècnic de la DG Reform (TSI), amb l'assistència de la Comissió Europea a través del Projecte “EU Green Budgeting Training", on s'explicaven les tendències de Pressupost Verd en la Unió Europea i el Marc Europeu de Referència del Pressupost Verd (GBRF). Així mateix, s'ha conformat un Grup de Treball integrat per representants del Ministeri d'Hisenda i del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, encarregat del disseny de la metodologia, anàlisi de resultats i confecció de l'informe.

En aquesta pestanya es pot consultar l'informe en les seves dues dimensions, verda i marró. D'altra banda, en la pestanya “Principals resultats" es proporcionen els resultats més rellevants per al projecte de llei anual de forma interactiva.