Gobierno de España. Ministerio de Hacienda Y Función Pública. Abre nueva ventana Secretaría de Estado de Presupuestos y Gastos
Administración Presupuestaria

Informe d'Impacte de Gènere PL PGE 2022

El Ministeri d'Hisenda porta des del 2011 acompanyant al projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, d'un informe d'impacte de gènere que, any a any, ha anat evolucionant en el seu contingut i forma. En 2021 es va produir un canvi significatiu en introduir una nova metodologia per a l'anàlisi del projecte de Llei des del punt de vista de la pertinència de gènere del mateix. Així mateix, la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat d'aquest any va introduir una modificació en la Llei General Pressupostària, per incloure entre la documentació obligatòria que acompanya al projecte de llei, l'informe d'impacte de gènere. D'aquesta manera, es converteix en mandat legal, una obligació que fins ara s'hi havia autoimpuesto l'Executiu.

Aquesta pàgina constitueix una evolució més en l'intent d'explicar l'informe d'impacte i la metodologia amb la qual el mateix s'elabora, i donar més informació al ciutadà sobre el resultat de l'aplicació d'aquesta metodologia a l'anàlisi, des de la perspectiva de gènere, del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat anual.

En aquest sentit, s'inclouen tres pestanyes a més d'aquesta pàgina principal. En la primera d'elles, "Accés als informes" s'inclou l'informe complet en format descarregable, així com els diferents capítols que ho componen per facilitar l'accés als mateixos del lector.

D'altra banda, en la pestanya "Principals resultats" el lector pot trobar una eina gràfica i interactiva que li permet tenir accés a la informació qualitativa i quantitativa de l'anàlisi del projecte de Llei, des de diferents punts de vista: programes pressupostaris, departaments ministerials i polítiques de despeses.

Finalment, en "Para saber més", s'ha inclòs informació sobre la normativa d'aplicació per a l'elaboració de l'informe, un Glossari amb els principals termes que s'utilitzen en l'informe, així com l'explicació de la metodologia de les "3 Rs", base d'anàlisi del projecte de Llei.